Ekospray osallistui kuivaketjun kuntoonpanoon Oulussa


Oulun rakennusvalvonta järjesti viime torstaina 12.12. Rakentamisen kuivaketju kuntoon -seminaarin. Oulun kupungin rakennusvalvonnan laatupäällikkö Pekka Seppälä peräänkuuluttaa katkeamatonta kuivaketjua rakentamisen ketjussa ja logistiikassa. Päämääränä on säilyttää tuoteosien säilyminen kuivana rakentamisen koko logistisen ketjun joka kohdassa.

Katkeamaton kuivaketju vertautuu kuluttajille tuttuun vaatimukseen elintarvikkeiden katkeamattomasta kylmäketjusta. Erityisen tärkeää se on energiatehokkaassa rakentamisessa, koska kosteus ei pääse helposti poistumaan rakenteista.

Seppälä pitää päämäärän saavuttamisen yhtenä avaimena puurakentamista. Vuoden rakennustarkastajaksikin valitun Seppälän mielestä tulevaisuuden rakentamisen tulisi ottaa mallia pientalorakentamisen puolelta. Hänen mielestään pientalotehtailla olisi markkinoita kerrostalorakentamisen puolella, kun taloja tehtäisiin kokonaisvastuun pohjalta ja avaimet käteen -periaatteella.

Rakentamisen ennakoivan laadunohjauksen kehittämisessä ja käyttöönotossa kunnostautunut Seppälä suosii puurakentamisessa puutuoteosien teollista valmistusta kuivissa tehdastiloissa. Myös logistiikka tehtaalta asennukseen varmistaa kuivaketjun katkeamattomuutta.

Muotonsa pitävä ja hyvin vettä ja kosteutta kestävä ruiskutettava polyuretaani, Ekospray, edistää ominaisuuksiltaan erinomaisesti kuivaketjun katkeamattomuutta. Liittorakenteet ja synergiarakentaminen vaativat jatkossakin eri materiaalien yhdistämistä. Tätä edesauttaa yhdistämisen teknologioiden kyky olla saumattomia ja kosteutta hylkiviä.

P1020732A

Kimmo Siivonen Purfin Oy:stä esitteli Ekosprayn ominaisuuksia ja puhallettavan polyuretaanin etuja kuivaketjun säilyttämisessä.

P1020736

Lataa tästä linkistä Oulussa järjestetyn tilaisuuden ohjelma

Lue Pekka Seppälän Puuinfolle antama haastattelu Kiinteistölehdestä. Katso myös Rakennuslehden vastaava juttu.

Lisätietoja EKOSPRAY® -tuotteista
09 6810 8268 tai osoitteesta
ekospray@bangbonsomer.com