Käyttökohteet


Ruiskutettavalla polyuretaanilla eristeratkaisua ei tarvitse valita käyttökohteen mukaan. Ekospray eristää yhtä hyvin

Yksi urakoitsijan tekemä ruiskutusasennus tarjoaa tuulensuojan, höyrysulun sekä sukupolvelta toiselle kestävän PU-eristeen

CE-merkitty Ekospray on ammattilaisen vaivaton valinta peruskorjauksiin ja julkisivuremontteihin, sillä rakenteita ei tarvitse suoristaa tai tiivistää. Ruiskutettava polyuretaani ei eristeenä vaadi kiinnikkeitä, koolauksia eikä tukirakenteita. Eriste ei myöskään kastu varastoinnin tai asennuksen aikana.

Ekospray nostaa rakennusten arvoa ja pidentää niiden käyttöikää.

Kerrostalot


Julkisivusaneerausta kaipaavat vanhat kiinteistöt eristetään Ekospray-polyuretaanilla nykypäivän energiatehokkuusvaatimusten tasolle. Samalla kun rakenteiden lämmöneristävyys paranee moninkertaiseksi, eristekerros toimii tuulensuojana ja höyrysulkuna. Rakenteesta tulee kosteusteknisesti turvallinen ja nykyaikainen.

Ruiskutettavalla PU-eristeellä on kaikki polyuretaanin edut. Perinteisempiin eristelevyihin verrattuna sillä on lisäksi monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Paksuudeltaan skaalautuva eristekerros asettuu täysin tiiviisti ja saumattomasti epätasaiseen ja monimuotoiseen seinärakenteeseen. Näin julkisivusaneerauksissa ja muussa korjausrakentamisessa ei tarvita

Julkisivujen lisäksi ruiskutettava polyuretaani eristää kerrostaloissa alapohjat, yläpohjat ja seinärakenteet


PU-eriste on ammattilaisen helppo ja vaivaton valinta kerrostalojen julkisivusaneerauksiin. Seinän ulkokuoren nk. sandwich-rakenne samoin kuin vanhat villaeristeet puretaan pois. Sisäkuorta ei tarvitse suoristaa, vaan Ekospray voidaan ruiskuttaa siihen suoraan. Samalla eriste

Ruiskutettavalla PU-eristeellä voidaan seinärakenteiden paksuudet säilyttää ennallaan. Seinärakenteiden nykyinen lämmöneristevaatimus 0,17 W/m2K saavutetaan 150 mm:n eristekerroksella. Ulkoverhoiluksi lisätään haluttu julkisivupinnoite.

Kerrostalojen alapohjien rakentaminen on usein jäänyt keskeneräiseksi ja alapohjat ovat otollinen paikka homeelle ja mädäntymiselle. Kosteudenpoisto, viemäröinti ja tuuletus on toteutettu huonosti. Yläpohjat puolestaan ovat hankalia levyeristyksille katon tukirakenteiden ja ilmastointikanavien vuoksi. Lisäksi tilat ovat usein hyvin matalia.

Ekospray ratkaisee turvallisesti vaikeasti toteutettavien ala- ja yläpohjien eristämisen vaivattomasti. Ruiskutettavalla PU-eristeella voidaan lisäksi eristää kattorakenteita myös ulkopuolelta.

Teollisuus


Ruiskutettava polyuretaani mukautuu eri teollisuudenalojen vaihteleviin tarpeisiin. Sekä erityisen kuumiin että erityisen kylmiin olosuhteisiin on kehitetty omia paikalla valettavia tai ruiskutettavia Ekospray-eristeitä.

Esimerkkejä ruiskutettavan PU-eristeen teollisuuskäytöstä löytyy mm.

Eristämisen lisäksi Ekospray jäykistää ja tukee eristettävää rakennetta. Samalla se estää kosteutta tiivistymästä esimerkiksi pellin ja eristeen väliin.

Ekospray soveltuu yhtä hyvin teollisuushallien sekä liike- ja julkisen rakentamisen eristämistarpeisiin. Lue lisää julkisivusaneerauksista Kerrostalot-sivulta.

Omakotitalot


Ekospray on turvallinen ja toimiva valinta niin vanhojen omakotitalojen korjaus- ja lisäeristämiseen kuin passiivi- ja matalaenergiatalojenkin lämmöneristykseen. Vanhoissa omakotitaloissa, kuten rintamamies- ja hirsitaloissa, ruiskutettava polyuretaani asettuu vaivatta tiiviiksi eristeeksi vanhojen runkorakenteiden pintaan. Eriste toimii samalla rakenteiden tukena.

Puurakenteisten omakotitalojen alkuperäiset seinärakenteiden paksuudet voidaan ruiskutettavalla PU-eristeellä säilyttää. Tiivis ja tehokas ruiskutettava Ekospray nostaa rakennuksen asuinmukavuutta ja energiatehokkuutta nykyvaatimusten tasolle. Lämmöneristyskykynsä ansiosta ruiskutettava PU-eriste on ylivoimainen myös nykyaikaisten passiivi- ja nollaenergiatalojen eristyksissä. Se soveltuu kaikkiin runkomateriaaleihin, betoni-, tiili-, puu- ja teräsrunkoihin.

Eristäminen Ekospraylla on kosteusteknisesti turvallista läpi vuoden. Ohuet eristekerrokset toimivat lisäksi niin höyry- kuin ilmasulkuinakin, eikä niiden erillisiä asennuksia tarvita.

Kysy lisää Ekospraystä numerosta

09 6810 8269 Kaikki yhteystiedot

Katso video Ekosprayn ruiskuttamisesta