Suunnittelijalle


Ruiskutettava polyuretaani tarjoaa eristeratkaisun korjauskohteiden rakennesuunnittelijoille. Ekospray täyttää hyvin mm. vanhojen rakennusten peruskorjaushankkeiden suojelulliset tavoitteet, vaikka edustaakin, päinvastoin kuin vanhat rakennusmateriaalit, eristysteknologian kärkeä.

Koska Ekospray levittyy tiiviisti, tasaisesti ja saumattomasti muonimuotoisille eristettäville pinnoille eikä siten vaadi rakenteiden suoristamista, tiivistämistä, koolauksia tai tukirakenteita, peruskorjaushankkeiden kustannukset ja rakennesuunnittelu helpottuvat ja nopeutuvat. Hyvänä esimerkkinä toimivat peruskorjausta vaativat betonikerrostalot: sandwich-rakenteen ja vanhojen villaeristeiden purkamisen jälkeen Ekospray voidaan ruiskuttaa epätasaiseen sisäkuoreen heti, ilman pinnan suoristamista.

Ruiskutettava PU-eriste kiinnittyy vaivattomasti vanhoihin rakenteisiin. Samalla eriste toimii höyrysulkuna sekä suojaa täydellisesti kosteudelta ja homeelta.

Ekosprayn valinta eristemateriaaliksi korjaus- ja julkisivuremonteissa, erityisesti vanhoissa arvokohteissa,

Ruiskutettavan polyuretaanin tekniset selvitykset täydentävät rakennesuunnitelijoiden laajaa osaamista


Ekospray helpottaa rakenne- ja korjaussuunnittelijoiden työtä teettämällä jatkuvasti tuoreita selvityksiä ruiskutettavan polyuretaanin teknisistä ominaisuuksista. Vasemmalla oleviin linkkeihin on koottu havainnollistavaa lisätietoa rakenne- ja korjaussuunnittelijoiden sekä arkkitehtien käyttöön. Detaljikirjastossa on lisäksi rakennekuvia eristeratkaisuista.

Oheisista linkeistä voit tutustua mm. näihin:

Teknisten ominaisuuksien tutkimuksia täydennetään jatkuvasti. Vielä tänä vuonna valmistuu mm. TTY:n diplomityö ruiskutettavan polyuretaanin käytöstä korjausrakentamisessa.

Lue lisää Ekosprayn ominaisuuksista ja käyttötavoista Ominaisuudet– ja Käyttökohteet-sivuilta.

Kysy lisää Ekospraystä numerosta

09 6810 8269 Kaikki yhteystiedot

Katso video Ekosprayn ruiskuttamisesta